Terug naar overzicht

Case:

ERP's implementeren en transformeren: zo deden we dat voor Solarge en Philips

In opdracht van de CFO van Solarge en het ERP projectteam van Philips Medical

De behoefte

Een ERP implementatie is een grote stap die jouw organisatie enorm bezighoudt en meestal ook afleidt van de day to day business. Je hebt er alle belang bij dat de implementatie zo soepel mogelijk verloopt en het eindresultaat de organisatie daadwerkelijk vooruit helpt. Er zijn vele cruciale spelers in dit traject: de business stakeholders, IT, Finance, de ERP-aanbieder, implementatie consultants en je auditor. Wie gaat al deze partijen managen? Een vraag die onder andere opkwam bij onze klanten Solarge (veelbelovende Nederlandse start up in de solar industrie) en Philips Healtcare dat na verschillende acquisities een aantal ERP-systemen moest transformeren naar SAP en vervolgens integreren in de Philips-omgeving.

Onze aanpak

Sparke & Keane is zeer goed in staat om dergelijke rollen op te pakken omdat wij altijd de juiste samenstelling van kennis en ervaring kunnen maken om de klus te klaren. De basis is altijd onze diepgaande Lean & Agile aanpak en projectmanagement skills. Dat zorgt ervoor dat er wordt gewerkt vanuit draagvlak en altijd in overzichtelijke stappen. Iedereen aan boord!

En dan is er uiteraard veel aanvullende inhoudelijke kennis en ervaring nodig. En die hebben we in huis! Op het gebied van systeemkennis bijvoorbeeld (o.a. Dynamics 365 Business Central, SAP R3/4 Hana, AFAS en Exact). Maar ook de inhoudelijke expertise van data en systeemlandschappen, financiële inrichting, wet- en regelgeving en process optimalisatie technieken.

Senior project managers Jordi Boons (RC met 14 jaar werkervaring) leidt zeer succesvol en zelfstandig de SAP integratie bij Philips. Extra complex omdat twee organisaties van werkwijze transformeren en integreren in Philips. Regelmatig valt hij terug op kennis van collega's van Sparke & Keane.

Onze consultant Harm Leijssen (talent met 6 jaar werkervaring en inmiddels RC) is projectlead van de implementatie van Dynamics bij Solarge. Hier moeten alle processen en interne controles van scratch af aan worden opgezet en soepel worden ingericht in het ERP waarbij de auditor meekijkt i.v.m. de gewenste onmiddellijke goedkeurende verklaring. De kracht van Sparke & Keane is dat Harm hierbij ondersteund wordt door managing consultants Brigit Verschuren en Dennis Leenheers.

Jouw resultaat

Veel ervaring met ERP-pakketten en keigoed zijn in projectmanagement: onze gouden combinatie om de implementatie of transformatie van ERP’s vlot te laten verlopen. We houden ervan om de dingen makkelijk te maken, dus zorgen we voor een gestructureerde aanpak van elk project. Beide bedrijven apprecieerden deze manier van werken. Het zorgde voor een vlotte implementatie bij Solarge en efficiënte transformatie bij Philips.

Gebruikte expertise

  • ERP
  • Financiele verslaglegging
  • Internal Control & Accounting Information Systems
  • Lean & agile
  • Projectmanagement en -control
  • Organisatiekunde

Reacties

"Ik heb genoten van deze grote ERP-implementatie. Als projectlead Finance heb ik on the job veel bijgeleerd. Mijn Lean-kennis kwam goed van pas bij het stakeholder management. Het vinden van balans tussen verschillende belangen gaat me goed af. En uiteraard bij doelgericht meters maken. De samenwerking met de vele experts binnen Philips en mijn collega's van Sparke & Keane maakte dit project een echt feest."

Philips
Jordi Boons (senior consultant Sparke & Keane)

“Het gaf me veel gemoedsrust dat projectleider Jordi alles onder controle had en dat ik op hem en anderen van Sparke & Keane kon rekenen om ons te helpen waar nodig. Het succes van dit project is ongetwijfeld het gedeelde ownership tussen onze beide bedrijven.”

Philips
Chadd O'Niel (CFO Philips IGT)
naar boven
chevron-up