Terug naar overzicht

Lean Yellow Belt

Alles wat je moet weten als teamlid in een Lean verbeterproject

De Lean filosofie is er op gericht om alle medewerkers in de organisatie te betrekken bij het verbeteren van processen. Deze medewerkers weten precies hoe hun dagelijkse activiteiten werken en hebben daarom waardevolle kennis voor het succesvol uitvoeren van verbeterprojecten. Om deze kennis effectief in te zetten, is het van belang dat medewerkers de Lean filiosofie en tools begrijpen en ermee kunnen werken. Het helpt een Green Belt of Black Belt als de projectmedewerkers al bekend zijn met ‘de taal van verbetering’. Deze Yellow Belt training is ontwikkeld om aan deze vraag te voldoen.

Wij geven deze training alleen inhouse en op maat voor een organisatie. Vaak in samenwerking met de Green Belts en Black Belts die er werkzaam zijn óf als onderdeel van een grootschalig consultancy project met Sparke & Keane als partner. Daarnaast kan de Yellow Belt training ook een uitstekende kennismaking met Lean zijn voor een afdeling of organisatie. Daarna kunnen altijd nog mensen een Green of Black Belt opleiding volgen en vervolgens verbeterprojecten op te pakken.

Al ruim 1.000 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. Sparke & Keane is LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie?

  • Medewerkers van alle soorten afdelingen en alle opleidingsniveaus die actief (gaan) deelnemen aan Lean verbeterprojecten
  • Organisaties die medewerkers graag kennis willen laten maken met Lean.
  • Organisaties die graag investeren in hun teams, door ze niet alleen nieuwe kennis op te laten doen, maar tegelijkertijd willen werken aan binding en onderlinge connectie.
Wil je leidinggeven aan Lean verbeterprojecten, of je team inspireren, dan is een Green Belt geschikt voor jou. Kies voor een Black Belt als je de Lean cultuur in een organisatie wil aanjagen en daarmee de Continuous Improvement agenda wilt leiden of afdeling overstijgende verbeteringen wil realiseren.

Leervorm

De training bestaat uit een combinatie van theorie, simulatie en praktijkopdrachten die zo veel mogelijk aansluiten bij je eigen organisatie. Indien er al Green Belts en Black Belts binnen de organisatie aanwezig zijn, kunnen zij een rol krijgen om ervoor te zorgen dat gebruikte voorbeelden en oefeningen nóg beter aansluiten. De training wordt afgesloten met een kort examen.
• Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 16 deelnemers.
• De training wordt gegeven door ervaren Lean Black Belts van Sparke & Keane.

Leerdoelen

  • Je begrijpt de 5 Lean principes en herkent verbeterpotentieel in je organisatie.
  • Je kunt de belangrijkste Lean tools inzetten om je eigen werk inzichtelijk te maken en te verbeteren
  • Je kunt een actieve bijdrage leveren in Lean projectteams.

Praktische info

2 dagen in overleg te plannen.
Altijd inhouse en dus bepaal jij de locatie en wie deelneemt.
Vooraf bepalen we samen het maatwerkprogramma.
Deelnemers ontvangen hand-outs en het boek 'Werken met Lean'.
Zelfstudie bedraagt 2 tot 4 uren.
€3.950 exclusief BTW voor standaardprogramma met beperkt maatwerk, inclusief lesmateriaal en LCS Lean Yellow Belt certificaat.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Data

Wat

Duur

Locatie

In overleg

Lean Yellow Belt

2 dagen

Jouw locatie
naar boven
chevron-up