Wat bij ons diep geworteld zit...

We doen het
samen

Problemen oplossen en resultaten boeken. Dat doen we hier graag. Met kennis van zaken en een frisse blik, maar zonder prefab oplossing. Wel een strak proces. Stap voor stap. En met jou, als een echt team. Want jij kent je bedrijf. Je markt. Weet waar het wringt. En omdat jij onderdeel van de oplossing bent zal hij blijven werken.

Met wat
voorhanden is

De tactiek: haalbare stappen. Werken met wat er al is. Niet blijven praten over dingen die je niet hebt. Nee, realisme is ons ding. Liever kleine successen richting het grotere doel. Daar wil iedereen onderdeel van zijn. En dat brengt energie en onoverwinnelijkheid in jouw team en processen.

In vertrouwen

Wat wij vragen, is een mandaat voor onze aanpak. Vertrouw ons voor even. Het komt goed. Of liever: het wordt beter. We worden het verlengde van je organisatie, gaan mee in elke stap van het proces, halen er scherpe geesten bij en trainen je mensen. Het doel? Jou helpen en onszelf overbodig maken.

“Wij zijn er om de complexiteit weg te breken. Niet met magie, maar met mensen. Die van ons team, en van het jouwe.”

Ons verhaal

Van de oorsprong

Wij bestaan sinds 2010. Eerst als FiN, met finance & control als specialisatie. We groeiden al snel naar een organisatie met 80 professionals voor interim en werving & selectie. De start van het FiNLab in 2015 markeert een nieuwe weg. Het gaf ruimte om te experimenteren en te pionieren met nieuwe digitale ontwikkelingen en andere vakgebieden. Zonder agenda. We zagen wel wat eruit kwam. Lean & Agile, BI tools, RPA, AI en projectmanagement waren de favoriete onderwerpen en FiNners begonnen elkaar te trainen en ervaringen uit te wisselen. Het leidde niet alleen tot een slagvaardiger type financials, maar uiteindelijk ook tot nieuwe diensten als Power BI trainingen en consultancy, Lean trainingen en verbeterprojecten binnen financiële afdelingen. De jaarlijkse Financiële Proeverijen werden door honderden financials uit de regio bezocht. Daar toonden de FiNners de nieuwste inzichten, ervaringen en handigheidjes uit het FiNLab. Voor de jonge FiNners was het meteen een uitdagende leerschool. Want ze kregen maar 20 minuten om met hun verhaal impact te maken.

Via de omslag

Sindsdien werd FiN steeds vaker gevraagd voor opdrachten ver buiten het vertrouwde finance & control domein. We kregen het vertrouwen van klanten om echte verandertrajecten te managen van grote afdelingen. We schoven ook steeds vaker richting IT als het ging om business intelligence opdrachten bij klanten waar het datalandschap nog niet klaar was voor digitale innovaties. Ook werden we steeds vaker betrokken als begeleider en klankbord van directies en managementteams.

Naar wie we vandaag zijn

Dat gaf ons de energie en overtuiging om onze dienstverlening en doelgroep definitief te verbreden. We beginnen met verander- en verbetermanagement, projectmanagement, business intelligence en datalandschap management, applicatiebeheer en het kickstarten van digitale innovaties. En dat is pas het begin. We richten ons niet alleen meer op de financiële afdelingen, maar op alle afdelingen van een organisatie. Dat kon natuurlijk niet meer onder de naam FiN van finance. Daarom heten we sinds april 2022 "Sparke & Keane". Als je het leest dan lijken het twee Engelse achternamen. En misschien associeer je het wel met zo'n deftig consultancy bureau. Als je het uitspreekt hoor je "spark and keen". Vonk en vaardig. En dat is wat we willen brengen. Een frisse energie waardoor je het anders kan zien, en een super effectieve vaardigheid in de uitvoering. Sparke & Keane bestaat uit meer dan 80 hoogopgeleide consultants. Met onze kantoren in Eindhoven en Maastricht hebben we Noord-Brabant en Limburg als voornaamste werkgebied.

En morgen?

Wij willen ons verder ontwikkelen tot bondgenoot van jouw organisatie, een verlengde van je organisatie, die jou versterkt met executiepower op elk niveau. Met een aanpak die professionals in hun kracht zet, meer plezier geeft en een groeiend mandaat oplevert. Daarom willen wij niet alleen groeien naar 120 consultants, maar willen we ook onze expertisegebieden blijven uitbreiden. Dat zorgt ervoor dat we jou nog beter kunnen bijstaan bij integrale verbeteringen, versnellingen en herstructureringen. Maar uiteraard ook aan specialistische oplossingen en soms gewoon even tijdelijk helpen. Alles gericht op een duurzame relatie en doen!

Ons leadership team

Roderick Francot

Partner | Commercieel Directeur | Eindhoven

LinkedIn

Fatima Rebbah

Partner | Marketing | Recruitment | Eindhoven

LinkedIn

Dennis Leenheers

Partner | Managing Consultant | Eindhoven

LinkedIn

Brigit Verschuren

Partner | Managing Consultant | Eindhoven

LinkedIn

Guy Vroemen

Partner | Managing Consultant | Maastricht

LinkedIn

Bart Kemp

Partner | Operationeel Directeur | Eindhoven & Maastricht

LinkedIn

Lars Deneer

Partner | Algemeen Directeur | Eindhoven & Maastricht

LinkedIn
naar boven
chevron-up