Terug naar overzicht

Lean Black Belt

Bouw en onderhoud een Lean cultuur in je organisatie

Met een Lean Black Belt training word je opgeleid tot een initiator en leider van een Lean-journey in je organisatie. Jij bent de aanjager en organisator van ‘Continuous Improvement’.
Vooral in een tijd waarin business modellen snel veranderen, de concurrentie je dwingt om snel te handelen en de digitale revolutie ons bijna dagelijks nieuwe slimme digitale oplossingen brengt, is het noodzakelijk om orde te creëren. Gestructureerd en gedisciplineerd werken aan vooruitgang. Iedere dag een beetje beter. Een winnende mindset.

Al ruim 1.000 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. Sparke & Keane is door LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie?

  • Voor de professional die eigenaar wilt zijn van de 'Continuous Improvement' agenda,
  • Voor high potentials in ambitieuze organisaties,
  • Voor hoger opgeleide zzp-ers die extra meerwaarde willen brengen in hun opdrachten.
Wil je vooral actief deel kunnen nemen aan verbeterprojecten, dan is een Yellow Belt de juiste optie. Wil jij een stapje verder, maar niet meteen de hele Lean-journey van een organisatie leiden, dan kun je beter kiezen voor een Green Belt.

Leervorm

Met deze training ga je meteen voor de Lean Black Belt practitioner certificering. Je start met een 8-daags theoretisch programma waarna je de filosofie en tools beheerst. Dit theoretisch deel sluit je af met een examen. Daarna start de praktijkopdracht in je eigen organisatie die door onze Lean Master Black Belt wordt beoordeeld en gecertificeerd.
• Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 12 deelnemers aan de theoriesessies.
• De praktijkopdracht dient een minimale jaarlijkse kostenbesparing van €30.000 op te leveren. Zo is je investering snel terugverdiend.
• De training wordt gegeven door Lean Master Black Belts van Sparke & Keane.
• Tijdens de training worden tevens demo's gegeven van actuele digitale tools als Power BI, process mining en UiPath

Leerdoelen

  • Je bent in staat een Lean cultuur te creëren en daardoor de leiding te nemen in de Continuous Improvement agenda van je organisatie.
  • Je weet hoe je verbeterprojecten kunt initiëren en organiseren en kunt een grootschalig, afdelingsoverstijgend Black Belt traject managen en leidinggeven aan projecteigenaren op Green Belt niveau.
  • Je kunt als professional de organisatie helpen met het starten en afronden van verbeteringen. Hierdoor verbetert je dialoog met andere afdelingen en stakeholders van de organisatie.
  • Je kunt processen heel snel inzichtelijk en meetbaar maken en ziet meteen waar de knelpunten zitten.

Praktische info

Theorie: 7 dagen in een periode van 4 maanden op het kantoor van Sparke & Keane, 14 tot 22 uren zelfstudie en afgesloten met een theoretisch examen.
Praktijkvoorbereiding: 2 dagdelen met intervisie om te leren van de ervaringen van andere deelnemers en inspiratie op te halen voor je eigen verbeterproject
Praktijkopdracht: doorgaans 3 tot 6 maanden met een tijdsinvestering van 80 tot 100 uren.
Inclusief 12 uren begeleiding en certificering van de praktijkopdracht door onze Lean master black belt
LCS Lean Black Belt level 2a certificaat.
Je ontvangt trainingsmateriaal in de vorm van hand-outs en een boek.
€5.950,- exclusief BTW en inclusief catering, lesmateriaal, examen en begeleiding.
Mocht gedurende het traject jouw situatie zodanig veranderen dat een black belt praktijkopdracht onmogelijk is, dan bieden we jou de mogelijkheid om via een green belt niveau praktijkopdracht (20 tot 30 uren) het programma af te ronden en ontvang je een restitutie van €1.500.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Data

Wat

Duur

Locatie

9 oktober 2023

Lean Black Belt

7 dagen en 2 dagdelen

SX Eindhoven
naar boven
chevron-up