Terug naar overzicht

Lean Green Belt

Leer projecten te realiseren met de Lean filosofie en tools

In je dagelijkse job ben je de hele dag bezig met processen. Je hebt vaak al snel door waar het beter kan, zowel in je eigen processen als in de bedrijfsbrede processen. Maar hoe bereik je de daadwerkelijke verbetering? En hoe krijg je collega’s in beweging om deze verandering te realiseren?
Wil jij een nadrukkelijke rol spelen in verandertrajecten en waarde toevoegen aan je organisatie of afdeling? Volg dan een Lean Green Belt training. Je leert de ‘taal van verbetering’ te spreken, processen inzichtelijk te maken en verbeterprojecten te realiseren met behulp van de A3- methode. Zo ga je een grotere interactie krijgen met je collega’s en meerwaarde leveren. Bovendien is het ook nog eens leuk om te doen.

Al ruim 1.000 deelnemers volgden onze Lean trainingen op White, Yellow, Green en Black Belt niveau. Sparke & Keane is LCS geaccrediteerd voor al haar Lean trainingen, waardoor je een internationaal erkend Lean certificaat ontvangt.

Voor wie?

  • Voor alleprofessionals (marketing, sales, logistiek, finance, HR, IT etc.) die werken in een organisatie die Lean gebruikt en een leidende rol wil spelen in projecten in zijn afdeling.
  • De professional die resultaatgerichter wilt werken en methoden en tools zoekt om moeilijke dingen makkelijk te maken en mensen mee te krijgen.
Wil je vooral op actief deel kunnen nemen aan verbeterprojecten, dan is een Yellow Belt de juiste optie. Wil jij een leidende en strategische rol spelen in de Lean-journey van een organisatie of afdeling overstijgende verbeteringen realiseren, dan kun je beter meteen kiezen voor een Black Belt.

Leervorm

De training bestaat uit een theoretisch en een praktijk deel. In het theoretische deel wordt de filosofie van Lean uitgebreid behandeld evenals de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden. Je sluit het theoretisch deel af met een examen. Tijdens het praktijkgedeelte voer je een opdracht uit in je eigen organisatie met begeleiding van een Lean Master Black Belt van Sparke & Keane.
• Voor een juiste balans tussen individuele begeleiding en groepsdynamiek is er een maximum van 12 deelnemers.
• De training wordt gegeven door Lean Black Belts van Sparke & Keane die zelf veel praktijkervaring hebben opgedaan bij opdrachtgevers.
• Tijdens de training worden tevens demo's gegeven van actuele digitale tools als Power BI, process mining en UiPath waarmee verbeteringen versneld kunnen worden.

Leerdoelen

  • Je bent in staat om een Lean cultuur te bevorderen.
  • Je kunt verbeterprojecten organiseren volgens de Lean filosofie.
  • Je kunt groepssessie faciliteren en collega's ondersteunen en enthousiasmeren.
  • Je ziet sneller verbeterpotentiëel en bent in staat om dat ook voor anderen zichtbaar en meetbaar te maken.
  • Je hebt een helder beeld hoe de nieuwste digitale tools procesverbeteringen kunnen versnellen en kunt dat met voorbeelden aan anderen uitleggen.

Praktische info

Theorie: 5 dagen verspreid over 2 tot 3 maanden op het kantoor van Sparke & Keane, 5 tot 10 uren zelfstudie en afgesloten met een theoretisch examen.
Praktijkopdracht: doorgaans 1 tot 2 maanden en een tijdsinvestering van 20 tot 30 uren.
Inclusief 6 uren begeleiding en certificering van de praktijkopdracht door onze master black belt.
Voorbehoud: gaat door bij voldoende deelnemers. Factuur wordt pas verstuurd zodra de training daadwerkelijk start.
LCS Lean Green Belt level 1c certificaat.
Je ontvangt trainingsmateriaal in de vorm van hand-outs en een boek.
Vraag naar de mogelijkheden van een inhouse versie op maat.
€3.450 exclusief BTW en inclusief catering, lesmateriaal, examen en begeleiding.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Data

Wat

Duur

Locatie

9 oktober 2023

Lean Green Belt

5 dagen

SX Eindhoven
naar boven
chevron-up