Terug naar overzicht

Power BI Introductie

Na deze 3 uur durende introductie weet je of Power BI iets voor jou is

Business Intelligence (BI) is al sinds de jaren ‘90 flink in ontwikkeling. De afgelopen jaren gaat het exponentieel snel door de toegenomen opslag-en rekencapaciteit en de forse stappen in de gebruikersvriendelijkheid van de App-technologie. Zeker nu Microsoft er met Power BI volop heeft ingezet.

Is jouw afdeling iedere maand weer druk met dezelfde Excel rapportages maken? Ben je op zoek naar het beter kunnen benutten van de data binnen jouw organisatie? Wil je dat in heldere visuals die relatief eenvoudig te bouwen zijn? Dan is de Power BI introductie training ideaal voor jou.

Deze training neemt je mee in deze BI-revolutie, met een brede introductie in Power BI en het zelf bouwen van een rapport. Alle belangrijke stappen komen aan bod en dit is gebaseerd op ons unieke zelfontwikkelde stappenplan. Aan het eind van deze training ben jij zeer bekend met het concept van Power BI. Hierdoor kun je zowel met je IT-afdeling als met je business partners aan de slag. En in een beter geïnformeerde organisatie worden betere beslissingen genomen!

Voor wie?

  • De professional die wil ervaren waarom Power BI al jaren als één van de leiders op het gebied van BI wordt gezien.
  • En vervolgens een goed beeld wilt krijgen hoe het zijn reporting en analyse processen kan verbeteren en tevens wilt overzien hoe dit harmonieus samengaat met de belangen van IT.
  • En een goed beeld wilt krijgen van de omvang van zijn persoonlijke investering en die van zijn organisatie.
Om het wenselijke maximale resultaat van deze training te bereiken is je kennis van Excel minimaal op het niveau van het opmaken van draaitabellen.

Leervorm

Een goede mix van theorie en zelf aan de slag, want daar leer je natuurlijk het meest van. We delen veel praktijkervaringen zodat je verhalen krijgt die je kunt gebruiken om in je gesprekken met anderen. En omdat je zelf achter Power BI zit ervaar je die verhalen zelf.
• Deze training heeft pas meerwaarde wanneer we uitgebreid individuele aandacht kunnen bieden. Daarom hanteren we maximaal 10 deelnemers.
• De training wordt verzorgd door ervaren Power BI trainers, die zelf geregeld Power Bl implementeren en kennissessies met Management en CFO's hierover voeren.
• Als basis wordt het vijf stappenplan gebruikt van gegevens krijgen tot informatie delen.

Leerdoelen

  • Je kunt Power BI plaatsen in het spectrum van BI-tools.
  • Je begrijpt hoe het proces van gegevens importeren, transformeren, modelleren, rapporteren en delen werkt (vijf stappen model).
  • Je kunt zelfs een basis rapport opstellen aan de hand van het vijf stappen model.
  • Je weet voldoende van Power BI om een goed gesprek te voeren met management en IT over de mogelijkheden van Power BI voor jouw organisatie.

Praktische info

Deze training duurt 3 uur.
Online of het kantoor van Sparke & Keane.
Certificaat van deelname.
Je hebt een laptop nodig waarop Power BI Desktop (gratis licentie) mag worden geïmplementeerd.
€295,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Data

Wat

Duur

Locatie

Wordt binnenkort bekend gemaakt

Power BI Introductie

3 uren

Online
naar boven
chevron-up