Terug naar overzicht

Power BI Proof of Concept

Een prototype van Power BI in je eigen organisatie

Business Intelligence (BI) is al sinds de jaren ‘90 flink in ontwikkeling. De afgelopen jaren gaat het exponentieel snel door de toegenomen beschikbaarheid van data, opslag-en rekencapaciteit en de forse stappen in de gebruikersvriendelijkheid van de App-technologie. Zeker nu Microsoft er met Power BI volop heeft ingezet. Gaat jouw organisatie hierin mee? Zo’n besluit betekent nogal iets voor veel afdelingen. Met een ‘Proof of Concept’ kom je snel tot de juiste vragen en antwoorden en kun je een harmonieus besluit nemen.

Tijdens deze reis ervaar je heel duidelijk wat Power BI is en wat het voor alle disciplines betekent. Op deze manier worden verschillen van inzicht vooraf heel helder en kunnen veilig worden besproken. In een periode van een paar dagen tot een paar weken groeit iedereen naar elkaar toe en kan er een gezamenlijk standpunt over Power BI worden ingenomen. Het beste startpunt is helderheid over het einddoel. En dat is precies waar onze ‘Proof of Concept’ voor zorgt! En in de tussentijd leer je ook alvast de basisbeginselen van Power BI.

Dit traject is maatwerk. Daarom bespreekt een senior consultant van Sparke & Keane met jou de doelstellingen, de context en de voorwaarden om op basis daarvan te komen tot een passend voorstel. Indien nodig kan Sparke & Keane jou na de ‘Proof of Concept’ ondersteunen met trainingen of de inzet van interim experts voor de ondersteuning van de verdere uitrol.

Voor wie?

  • Organisaties die willen weten hoe de nieuwe generatie BI tools hun business kunnen veranderen, maar eerst goed willen onderzoeken wat de beste strategie is en of Power BI de beste keuze is.
  • Organisatie waarin Power BI al wordt besproken, maar waar nog veel verschillende (en soms zelfs conflicterende) inzichten en meningen moeten worden geharmoniseerd om tot een gezamenlijk standpunt te kunnen komen.
  • Organisaties die een vernieuwend onderwerp willen aangrijpen om een multidisciplinaire samenwerking te starten en daarmee een enthousiaste stap willen zetten in de digitale evolutie.
  

Leervorm

Een multidisciplinaire samenwerking van collega’s in jouw organisatie, aangevuld met Power BI-experts van Sparke & Keane. Samen starten we de reis met het vormen van een doel en de objecten waaraan we gaan werken. Het gehele traject wordt geleid door de professionals van Sparke & Keane die daarvoor Lean werkvormen en technieken gebruikt. Er is veel aandacht en ruimte voor zelf werken met Power BI in de eigen omgeving.
• De 'Proof of Concept' werkt het beste als er voldoende tijd kan worden besteed aan onderlinge afstemming, discussies en zelf werken met Power BI. Daarom is het van belang dat alle deelnemers minimaal 2 uur per dag kunnen besteden gedurende het traject.
• De trainers en begeleiders zijn ervaren finance & control professionals en gecertificeerd Power BI-gebruikers. Zij hebben uitgebreide praktijkervaring met BI bij onze opdrachtgevers.
• Als basis wordt het Sparke & Keane Power BI stappenplan gebruikt van gegevens krijgen tot delen.

Leerdoelen

  • Je begrijpt de essentie van de nieuwste generatie BI-tools en hoe die zich verhouden tot de systemen uit vorige IT-generaties.
  • Je weet hoe Power BI past binnen je bestaande IT en data landschap en wat het wel en niet kan.
  • Je hebt een gezamenlijk multidisciplinair standpunt kunnen innemen over Power BI in jouw organisatie en weet hoe je verder gaat.
  • Je weet voldoende van Power BI om een goed gesprek te voeren met management en IT over de mogelijkheden van Power BI voor jouw organisatie.

Praktische info

De totale duur en intensiviteit is afhankelijk van de doelen en de complexiteit.
Online of op locatie.
Alle deelnemers dienen gedurende het traject minimaal 2 uren per dag te kunnen besteden aan de 'Proof of Concept'.
Alle deelnemers dienen te beschikken over een Windows laptop waarop (gratis) Power BI mag worden geïnstalleerd (hiervoor ontvang je een instructie).
De prijs varieert van €2.500 tot €5.000 exclusief BTW, afhankelijk van de doelen en complexiteit. Vraag een offerte aan.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Data

Wat

Duur

Locatie

In overleg

Power BI Proof of Concept

Van een paar dagen tot een paar weken

Jouw locatie
naar boven
chevron-up