Terug naar overzicht

Project Management voor financials

Theorie én praktijksimulatie

Steeds meer projecten worden gestart vanuit het financiële domein. In je rol als financial word je vaak gevraagd om een project te leiden. Denk hierbij niet alleen aan de traditionele investeringen, maar ook aan een ERP. BI of RPA implementatie, een afdeling overschrijdende procesverbetering of een grote achterstand wegwerken. Hoe pak je het starten van een project aan? Waar begin je en wat zijn belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden.


Om een kartrekkerspositie te bekleden zal deze training van waarde zijn. Na het afronden van deze training heb je een goed beeld van hoe je een project opstart en beheerst. We geven je handvatten hoe je je rol als projectverantwoordelijke het beste kunt vervullen, alsmede coachende en sturende vaardigheden om je collega’s mee te nemen im gezamenlijk tot een succes te komen.

Voor wie?

  • Finance & control professionals met minimaal 3 jaar werkervaring en praktijkervaring met (project)budgettering.
  • De financial die zelf projecten uitvoert.
Deze training werkt goed in combinatie met Lean opleidingen, omdat Lean stimuleert tot continuous improvement met projectmatige verbeteringen.

Leervorm

Door de theorie te combineren met gerichte praktijkervaring in de vorm van een business game, versnellen we het leertraject. Voor het theoretische gedeelte ligt de focus op project management. Dit wordt verzorgd door o.a. Guido Fröhlichs, aan de hand van zijn boek ‘Projecten en projectportfolio in Control’.
De gerichte praktijkervaring wordt opgedaan tijdens de business game waarbij je in teamverband aan een cases werkt die je gaat presenteren. Hierbij simuleren we de werkelijkheid zo getrouw mogelijk.
• Deze training heeft pas meerwaarde wanneer we uitgebreid individuele aandacht kunnen bieden. Daarom hanteren we maximaal 12 deelnemers.
• De trainers zijn Guido Fröhlichs RC, auteur van o.a. ‘Projecten en projectportfolio in control’ Jordi Boons RC, finance & control professional bij Sparke & Keane.

Leerdoelen

  • Beheersing van de elemetaire theorie over projectmanagement en project control op academisch niveau.
  • Persoonlijke beleving van de rol van project controller in een aantal kritische momenten die in veel projecten voorkomen.
  • Je beheerst concrete praktische handvatten en tools die je kunt gebruiken tijdens je project.
  • Werken in projecten, projectfasen, portfolio management, project business cases, voortgangsbewaking en -verantwoording, relatie projecten en afdelingen, de rol en competenties van de projectmanager en projectcontroller, omgaan met scope changes, stakeholder management, risico management, scenario analyse

Praktische info

Deze training duurt 2 dagen.
Locatie is het kantoor van Sparke & Keane, Strijp-T in Eindhoven.
Neem je eigen laptop mee.
Zeer geschikt voor het PE-portfolio van RA's en RC's.
€950,- exclusief BTW, inclusief catering en lesmateriaal.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Start datum

Wat

Duur

andere data

Locatie

In overleg

Project Management voor financials

2 dagen


Naar keuze
naar boven
chevron-up