Terug naar overzicht

@Risk praktijktraining voor financials

In twee weken een werkende case!

De drivers laten zich lastig voorspellen vanwege allerlei onzekerheden, risico’s en gebrek aan informatie. Vaak zijn politiek wenselijke inschattingen het gevolg, omdat de stakeholder zich realiseert dat wat hij nú zegt, straks moet worden geleverd.
Het is ingewikkeld om de juiste scenario’s te kiezen en vooral de impact goed weer te geven naar stakeholders en decision makers.

Bovenstaande situaties worden een stuk eenvoudiger met het gebruik van @Risk. Het is een relatief praktische Excel add-in die risico’s analyseert aan de hand van Monte Carlo simulaties. Daarnaast voegt het zeer krachtige visualisaties, zoals statistische distributies en ‘tornado charts’, toe aan jou bekende Excel spreadsheet. In luttele seconden neem je zelfs 10.000 scenario’s door en zie je waar de bottlenecks in jouw casus zitten. En wat eigenlijk nog wel belangrijker is; jouw stakeholders gaan bandbreedten en kansen aangeven op de voorgestelde aannames in plaats van dat men wordt beperkt tot maar één waarde. Zo ontstaat ineens een prettig gesprek en verdwijnt het gevoel van een ‘verhoor’.

Klinkt dit goed en ben je enthousiast? Kijk dan hieronder hoe Sparke & Keane jou op weg helpt!

Voor wie?

  • Finance & control professionals die regelmatig betrokken zijn bij business cases en forecast, zowel in reguliere business als projecten.
  • Finance & Control professionals die in hun discussies met stakeholders en decision makers graag willen focussen op het proces en scenario's i.p.v. de strijd om meningen.
  • Finance & Control professionals met minimaal een gemiddelde kennis van Excel en statistiek.
Deze training is er voor liefhebbers van Excel en statistiek.

Leervorm

In een periode van 2 weken gaan we 1 op 1 een actuele business case van jou aanpakken. We starten met een intake van de case en installatie/uitleg van @risk (2 uren op locatie). Daarna ga je 2 weken aan de slag met je case en bouw je deze zelf om naar een @Risk case. In deze periode begeleidt Sparke & Keane jou 4 uren (gezamenlijk in te plannen) via online sessies. Aan het einde van deze periode heb je een werkende case en kun je zelf beslissen of je verder wilt met @Risk.
• Deze training is zeer praktijkgericht en je hebt 1 op 1 begeleiding van een expert van ons.
• Onze trainers en experts hebben veel praktijkervaring met business cases, project management & control en @Risk. Zij hebben een afgeronde Master opleiding en zijn werkzaam als finance & control professional.
• Gedurende deze praktijktraining kun je gebruik maken van een gratis 15-daagse @Risk-licentie. Daarna kun je deze omzetten in een professionele licentie (eerste jaar £1,495 per gebruiker daarna £299 per jaar).

Leerdoelen

  • Je kunt zelfstandig je business case of forecast aanvullen met @Risk formules.en grafische weergaven in Excel.
  • Je bent in staat de discussie met stakeholders en decision makers te verrijken met de inzichten die @Risk je oplevert.
  • Je ziet hoe je eigen positie verandert van probleemeigenaar naar proces facilitator.

Praktische info

6 contacturen verspreid over 2 weken.
Gedeeltelijk op jouw locatie en gedeeltelijk online.
In deze periode van 2 weken dien je naast de contacturen ongeveer 16 uren extra te kunnen besteden aan uitwerking van de case.
Je ontvangt gratis 15 daagse licentie van @Risk en zorgt zelf voor toestemming om deze te mogen installeren.
€995,- exclusief BTW en inclusief 15-daagse @Risk-licentie.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Start datum

Wat

Duur

andere data

Locatie

In overleg

@Risk praktijktraining

6 contacturen in 2 weken

In overleg

Jouw locatie
naar boven
chevron-up