premium.jpg

Ons multidisciplinaire team, onder leiding van Lotte Verspeek en Quincy Aitatus, werkt sinds februari aan een CSRD Business Case die van groot belang is voor onze organisatie.

De vier belangrijkste onderzoekspilaren waar het team, genaamd 'Team Casby', zich op richt:

  1. Marktonderzoek: Het team identificeert welke type bedrijven potentiële klanten zijn voor CSRD-implementaties. Ze hebben een pragmatisch tier-model ontwikkeld dat verschillende karakteristieken van potentiële klanten prioriteert op basis van hun conversiekansen. Dit model wordt toegepast op een database met Europese bedrijven om gerichte commerciële benadering mogelijk te maken.

  2. Consultant profiel: Het team onderzoekt de rol van een CSRD-consultant en hoe Sparke & Keane haar consultants kan voorbereiden op dit specialisme. Ze werken aan het opstellen van duidelijke persona's en het definiëren van de vereiste vaardigheden en kennis.

  3. Change Management: Hoe kan Sparke & Keane bedrijven helpen hun houding ten opzichte van CSRD te veranderen? Dit omvat onderzoek naar strategieën voor veranderingsmanagement en betrokkenheid van bedrijven.

  4. Haalbaarheidsanalyse: Het team voert een diepgaande analyse uit naar de haalbaarheid van CSRD en duurzaamheidsconsultancy binnen Sparke & Keane, inclusief marktreflectie, concurrentieanalyse en prijsstrategieën.

Deze samenwerking opent nieuwe deuren voor Sparke & Keane en stelt ons in staat om onze onderzoekscapaciteit uit te breiden buiten ons SparkeLab-team Sustainability. Het Casby-team bezoekt de overige kantoren, waar we als co-collaborator het project dragen.

Bovendien hebben ze hun bevindingen gepresenteerd aan ons SparkeLab-team, wat leidt tot waardevolle uitwisseling van inzichten en sturing. En daagt het team ons uit door workshops design thinking en storytelling te organiseren.

Deze samenwerking met PREMIUM en het Casby-team belooft een vruchtbare uitwisseling van kennis en een inspirerende stap voor het versterken van onze expertise op het gebied van duurzaamheid en consultancy. We kijken ernaar uit om meer te leren en samen te werken aan innovatieve oplossingen voor onze klanten en de maatschappij.

sparke-_-keane_batman_element.webp

Ook geïnspireerd over CSRD?

Klik op onderstaande link om meer te lezen over inhoud van de CSRD Workshop.

Klik op onderstaande link voor het CSRD Stappenplan van Sparke & Keane.

Vraag het Rokan!

vierkant-gr-rokan-d.jpg

Rokan De Hingh

Als dé expert binnen Sparke & Keane op het gebied van CSRD kan Rokan je alles vertellen over de juiste aanpak voor jouw organisatie om klaar te zijn voor 2025. Wil je meer weten? Contacteer Rokan en we beloven dat hij vol enthousiasme al je vragen beantwoord.

r.dehingh@sparkeandkeane.nl