van-loon-group.webp

Waarom besloot je een Lean Yellow Belt training te organiseren voor je team?

Het team heeft de afgelopen jaren veel veranderingen meegemaakt. De verschillende overnames hebben veel impact gehad op werkzaamheden van de financiële afdeling. Daarnaast is er een groot ERP project gedraaid én is het bedrijf juridisch geherstructureerd. Nu er een periode van meer stabiliteit is aangebroken is, vind ik het belangrijk in het team te investeren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Lean Yellow Belt, omdat ik graag met mijn medewerkers op een leuke en interactieve manier aan de slag wil gaan en ze ook daadwerkelijk iets nieuws wil laten ontdekken. Op deze manier zijn het niet alleen 2 leuke dagen teamdagen, maar kunnen de medewerkers ook concreet aan de slag met de opgedane kennis.

Wat is je het meest opgevallen tijdens de Lean Yellow Belt training?

Hoe leuk het is om met je team in een andere setting te zijn en te ervaren hoe de dynamiek buiten de ‘werksetting’ om is. Het team was aan de start van de training logischerwijs nog wat terughoudend. Maar doordat we meteen aan de slag gingen met een echte Lean oefening én nog voor de lunch een gezamenlijke simulatie game met lego speelden, was het ijs snel gebroken.

De overige trainingsdagen is er veel gewerkt in kleinere groepen die continu gemixt worden qua samenstelling. Hierdoor troffen we iedere collega op een ongedwongen manier én leerden we meteen zijn of haar ideeën beter kennen.

Wat is je het meest bijgebleven van de theorie in de training?

We hebben heel veel handvatten meegenomen uit de training! Ik merk dat iedereen er zijn eigen ‘favoriet’ aan over heeft gehouden. Een aantal collega’s zijn heel enthousiast geworden van de A3 methode, terwijl anderen weer helemaal los gaan met procesborden. Overall is duidelijk geworden wat het belang van visualiseren en ‘stap voor stap’ nu echt betekent in de dagelijkse praktijk.

Wat vond je het beste van de training?

Dat ik alle collega’s een leuke tijd heb zien hebben. De training is heel laagdrempelig, waardoor iedereen makkelijk kon deelnemen. Doordat de theorie meteen omgezet werd in het toepassen ervan, hebben we het heel concreet over onze eigen uitdagingen gehad, wat zijn vruchten meteen heeft afgeworpen op de afdeling.

Welk effect zie je terug op de afdeling na het volgen van de Lean Yellow Belt training?

Tussen de twee trainingsdagen in zijn de medewerkers meteen aan de slag gegaan met het geleerde uit de eerste dag en zijn de eerste procesborden uitgewerkt. Doordat iedereen aanwezig was bij de training, en dus dezelfde taal sprak, ging dit vrij natuurlijk. En ook nu de training volledig doorlopen is en (niet onbelangrijk) iedereen gecertificeerd is, merk ik een groot verschil. Wanneer we vastlopen op een onderwerp wordt er een A3 bij gepakt en wordt heel gestructureerd gekeken hoe we dit het best kunnen oplossen. Een mooie bijvangst is dat iedereen elkaar ook beter heeft leren kennen, wat zorgt voor hernieuwde energie op de afdeling.

sparke-_-keane_batman_element.webp

Ook geïnspireerd door het verhaal van Mehmet?

Klik op onderstaande link om meer te lezen over inhoud van de Lean Yellow Belt training.

Klik op onderstaande link voor de volledige Lean brochure.

vierkant-bl-sanne-t.jpg

Deze training wordt gegeven door Sanne

Ben je nieuwsgierig naar wat de Lean Yellow Belt training voor jou kan betekenen en wil je al je vragen beantwoord hebben? Sanne staat voor je klaar! Laat je gegevens achter, en Sanne zal binnenkort contact met je opnemen.


Sanne Tenbult
Lean Master Black Belt

Principal Consultant