Terug naar overzicht

Case:

Grip houden op een Multinational tijdens scale-up

Financieel Directeur

Uitdaging

Binnen NIAGA een scale-up was een sterke behoefte aan ondersteuning op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Deze ondersteuning vroeg om een flexibele houding in een dynamische en snel veranderende omgeving, deels gedreven door de overname van DSM Resins door Covestro.

Oplossing

Voor deze opdracht is Brigit vrijgemaakt om als interim CFO deze opdracht te volbrengen. Op strategisch niveau is ze o.a. nauw betrokken geweest bij het uitwerken van nieuwe businessmodellen, het uitonderhandelen en bedenken van licentieovereenkomsten, opbouwen van pitch decks, venture checks faciliteren en het onderzoeken van financieringsoplossingen.

Op operationele niveau heeft ze zorg gedragen voor de correcte financiële verantwoordelijkheden. Het tijdig opleveren van betrouwbare cijfers en correcte AO/IC. Ook heeft ze een dagelijkse aansturing van het finance team voor haar rekening genomen.  Alsmede stakeholdermanagement binnen zowel de scale-up als de Multinational (Covestro) en coördineren van de rapportages. Op tactisch niveau is Brigit bezig geweest met het faciliteren van de business teams en het beheer  van alle contacten om het S4 Hana systeem te laten draaien binnen de scale-up omgeving.

Brigit werd in deze opdracht ondersteund door Rokan als Senior Business Controller, waarbij een mooie samenwerking is ontstaan.

naar boven
chevron-up