Terug naar overzicht

Case:

Grip op de financiële cijfers

Financial Control

Uitdaging

Doordat een persoon met een cruciale rol binnen het finance team uitviel onderstond de behoefte voor een interim oplossing. Tijdens de intake is er geconstateerd dat er naast de achterstanden meer grip nodig was op financiële en fiscale verslaglegging en de behoefte aan specifieke management- en stuurinformatie.

Oplossing

Onder begeleiding van een van onze management consultants is Kevin gestart op deze opdracht. Om een goede eerste analyse te doen heeft hij kennis gemaakt met de huidige business modellen, systemen en werkwijze. Na een review sessie werd duidelijk waar de eerste uitdaging lag, dat was het op orde brengen van de financiële administratie. Om meer inzicht en vertrouwen in de (financiële) rapportages te krijgen en het maandafsluiting proces te  versnellen is Power BI geïmplementeerd. Kevin heeft door zijn persoonlijke aanpak met de managers van de verschillende vestigingen ervoor gezorgd dat ze vertrouwen kregen in de opgeleverde rapportages en KPI's. Dit heeft ook geresulteerd in meer transparantie tussen de vestigingen waardoor prestaties verbeterden.

Door het creëren van een structurele duurzame oplossing tijdens de interim periode van Kevin werd ook duidelijk dat deze positie op een vaste basis vervuld kon worden. Dit werving & selectie traject is ook succesvol door Sparke & Keane afgerond.

 

naar boven
chevron-up