Laat je inspireren door je voorgangers!

Reacties van klanten en Sparke & Keaners

“Het is enorm prettig om op deze manier kennis te maken met de wereld van RPA. Voor een kleine investering krijg je een goed beeld van wat er wel en niet kan en wat de impact van een implementatie is. Tegelijkertijd neem je de organisatie vanaf het begin mee in het verander proces. Of zoals een teamlid zei: "Fijn, nu hoef ik niet als een speurhond alle details zelf op te sporen.”

Stichting Radar
Vivienne van Seggelen (CFO)

“Voor het praktijkgedeelte van de training heb ik gebruikgemaakt van de extra mentor begeleiding die Sparke & Keane aanbiedt. Ik merkte dat ik het mijzelf veel te moeilijk maakte, dat ik veel te complex dacht. Veel mensen zullen zich hierin herkennen. Maar het feit dat een oplossing eenvoudig overkomt, wil niet zeggen dat het niet de beste oplossing is. Dat zijn precies de blinde vlekken die Lean blootlegt. Mijn advies is dan ook om extra begeleiding in te schakelen wanneer je vastloopt.”

Interim Manager
Machlon de Rooij

“De minimale investering in tijd en de kosten van de Lean training staan in geen verhouding tot de enorme kostenbesparing en de versterkte drive binnen de organisatie.”

GEA
Senior Management

“Het was ontzettend leerzaam dat ik fungeerde als de facilitator van de oplossing in plaats van als een roepende Business Controller in de woestijn. Jarenlang hield ik me vooral bezig met de financiële analyse in het planning & control proces. De Lean training liet me inzien dat er oplossingen ontstaan als je de inhoud loslaat en je richt op het proces. De begrijpelijke ‘normale’ taal van Lean zorgt ervoor dat je goed in gesprek kunt met je collega’s waardoor je echt samenwerkt. Precies daar gaat het om. Deze ervaring maakt mij sterker in mijn vak. Ik heb het gevoel dat ik mijn rol nu veel beter kan uitoefenen omdat ik niet alleen signaleer en plan maar ook verbeteringen kan faciliteren. Kortom; Lean maakt je een enorm sterke Business Partner!”

Business Controller GEA
Peter Kessels

“Eerder had ik neiging om snel naar een oplossing toe te willen werken. Nu leer ik het proces te bewaken en vooral de input van de mensen te benutten. Lean geeft veel draagvlak bij de mensen met wie je een plan maakt doordat je samen allerlei oefeningen doet. Ik vind het allemaal vrij toegankelijk, je laat heel duidelijk zien wat je doet. Een belangrijk inzicht voor mij was om het einddoel van een opdracht te vermelden. Dat voorkomt eventuele weerstand en angst in de organisatie en vergroot het succes.”

Interim Manager Social Domein
Stan Megens

“Lean is meer dan een verzameling technieken, het is ook een mindset. De Green Belt training leert mij hoe ik vanuit vertrouwen de leiding neem. Ik geloof wel dat je een aantal projecten moet doen om dat ook echt te voelen. Het is hetzelfde als met autorijden; leren door te doen.”

Docent Hogeschool Avans
Willem Jansen

“Het belang van acceptatie en begrip binnen de organisatie. Dat is zo belangrijk. Met de Lean aanpak kun je daar heel mooi op sturen.”

Financial Controller Scelta Mushrooms
Rob van Vuuren

“Wil je bedrijfsprocessen automatiseren, dan is er meteen in vliegen vaak niet de beste manier. Je zou zomaar kunnen eindigen met een gigantisch project dat je veel stress bezorgt en geld kost, maar niets oplevert. Dankzij de stap voor stap benadering wist Radar goed wat RPA-implementatie zou opleveren of net niet, hoe groot de investering zou worden en wat de mogelijkheden — en addertjes — van deze krachtige technologie zijn. We hebben hen door de bomen het bos laten zien en de wereld van RPA helder gemaakt voor hen. Dat doen we nu eenmaal graag en goed.”

Stichting Radar
Senior Consultant Sparke & Keane

“Doordat Chris Geraeds zijn gedegen Power BI kennis heeft gecombineerd met het gebruik van SQL kon hij zelfstandig al snel zaken oppakken zonder dat we extra kosten hoefden te maken bij een externe partij. Dat zorgt niet alleen voor meer daadkracht, maar geeft ook extra glans aan Chris zijn succesvolle tijd bij ons.”

idverde
Ralph Mol (CFO)

"Het was leerzaam en leuk om een brug te slaan tussen de business, Finance en IT. Door het werken als sparringpartners leer je hoe je je impact kunt vergroten. Mijn SQL kennis werd snel verrijkt door learning on the job en het volgen van trainingen via Datacamp. Zo heb ik geleerd hoe je het datalandschap duurzaam kunt inrichten. Ik had het gevoel dat ik snel een merkbare impact kon maken bij de klant."

idverde
Chris Geraeds (Consultant Sparke & Keane)

"Sparke en Keane heeft zich vanaf het begin opgesteld als een echte bondgenoot en partner niet alleen van het MT (met Bart), maar juist ook van de mensen op de “werkvloer” (met Sanne). Dit zorgde eigenlijk vanaf de start al voor een plan en aanpak die veel meer gedragen werd in de organisatie. Dankzij de intensieve begeleiding, de stap voor stap aanpak en de concrete training in vaardigheden zagen we snel resultaten en voelde iedereen de vooruitgang. We vonden het bijzonder verfrissend dat Sparke & Keane zich continue probeerde overbodig te maken door onze medewerkers zodanig te trainen dat we zelfstandig hiermee verder konden!"

Technische Universiteit Eindhoven
MT TU/e

"Ik heb genoten van deze grote ERP-implementatie. Als projectlead Finance heb ik on the job veel bijgeleerd. Mijn Lean-kennis kwam goed van pas bij het stakeholder management. Het vinden van balans tussen verschillende belangen gaat me goed af. En uiteraard bij doelgericht meters maken. De samenwerking met de vele experts binnen Philips en mijn collega's van Sparke & Keane maakte dit project een echt feest."

Philips
Jordi Boons (Senior Consultant Sparke & Keane)

“Het gaf me veel gemoedsrust dat projectleider Jordi alles onder controle had en dat ik op hem en anderen van Sparke & Keane kon rekenen om ons te helpen waar nodig. Het succes van dit project is ongetwijfeld het gedeelde ownership tussen onze beide bedrijven.”

Philips
Chadd O'Niel (CFO Philips IGT)

“Het voordeel van samenwerken met Sparke & Keane is dat ze sterk zijn in de combinatie van applicatiebeheer, datalandschap en BI-tooling. Ze maakten de relaties heel pragmatisch inzichtelijk, waardoor het probleem snel voor iedereen duidelijk werd. Hun oplossingen werkten ze ook meteen door op de verschillende onderdelen en dat was krachtig en snel. Naast sparringpartner voor mij waren ze ook heel hands-on en pakten ze veel zaken zelf op. Voordat Jelle vertrok zorgde hij ervoor dat de nieuwe werkwijze was doorvertaald in het proces van implementatietrajecten zodat nieuwe applicaties goed in het datalandschap en de Power BI rapportages terechtkomen.”

Daelzicht
Antoinette Rutten (Manager IT)

“Ik heb superveel geleerd bij Daelzicht, vooral omdat ik zo diep ben betrokken in het IT-domein. Daar ben ik Antoinette dankbaar voor en deze kennis kan ik nu verder uitbouwen en inzetten voor andere klanten. Ook mooi dat ik zo mijn kennis van SQL en Power Automate heb kunnen vergroten. Onmisbare schakels in een Business Intelligence project ben ik achter gekomen. Naast de technische kant heb ik genoten van het meenemen van de medewerkers van Daelzicht. Ik zette hun werk op zijn kop en vond het belangrijk om draagvlak te krijgen bij hen. Dat is goed gelukt en ik ben trots op een tevreden klant!"

Daelzicht
Jelle Diks (Consultant Sparke & Keane)
naar boven
chevron-up