van-loon-group.webp

Waarom besloot je de Lean Black Belt training te gaan volgen?

“Lean is bij Van Loon Group van groot belang. Het was een tijd van ingrijpende veranderingen binnen de organisatie, dus dit leek me hét moment om de training te gaan volgen”, vertelt Stefan. “Het uiteindelijke doel is om Lean Black Belts op te leiden die de organisatie als geheel kunnen meenemen en vanuit de finance afdeling heb ik daarom deelgenomen. De Lean-filosofie die Sparke & Keane erop nahoudt sluit bovendien naadloos aan op een kernwaarde uit onze organisatie: ‘Stap voor Stap verbeteren’. Zelf werd ik vooral enthousiast van de combinatie van tools en de nadruk op cultuur en soft skills, omdat dit de middelen geeft die nodig zijn voor verandering.”

Wat is je het meest bijgebleven tijdens de theoretische training?

“Het concept van ‘Gemba’ sprak mij enorm aan. Het is de Japanse term voor ‘echte plek’, ofwel ‘daar waar waarde wordt toegevoegd’. In de praktijk betekent dat dat je simpelweg eens moet gaan kijken op de werkvloer”, lacht Stefan. Door dit te doen heeft hij nu een nauwere band met de medewerkers, begrijpt hij hun behoeften beter en is hij beter in staat hun werkprocessen te optimaliseren. “Ook leerden we in de training het belang van visualisatie. Dit helpt om abstracte concepten concreet te maken en je onthoudt ze daardoor makkelijker.”

En hoe verliep de uitvoering van je praktijkopdracht?

“De praktijkopdracht gaf me leuke en diverse uitdagingen, zoals het managen van stakeholders en het enthousiasmeren van mensen om samen te werken aan gemeenschappelijke doelen,” vertelt Stefan. “Er zijn daarbij af en toe ook lastige gesprekken, dus moet je actief blijven communiceren en mensen steeds blijven betrekken. Gelukkig sta ik er altijd positief in, dus kwam ik daar goed doorheen.” “Trouwens”, vult hij aan, “ook geduld en flexibiliteit zijn natuurlijk cruciaal. Je moet kunnen bijsturen om vooruitgang te boeken.”

Hoe heeft de Lean Black Belt certificering je professionele ontwikkeling beïnvloed?

“Het heeft me direct en indirect veel opgeleverd; allereerst merkte ik in zowel mijn technische als interpersoonlijke vaardigheden een significante groei. Het een leidde tot het ander, want door mijn betrokkenheid bij verbeterinitiatieven werd ik meer zichtbaar binnen de organisatie. Dat zorgde weer voor meer vertrouwen en steun voor nieuwe projecten.” Ook onder collega’s is dit effect merkbaar, vertelt Stefan: “Door complexe problemen op te splitsen in behapbare stappen, behaalden we tastbare successen. En dat is precies wat je nodig hebt om draagvlak te creëren voor verdere veranderingen!”

Wat zou je adviseren aan iemand die overweegt om de Lean Black Belt training te volgen?

Stefan lacht. “Doe het! Als je geïnteresseerd bent in het stimuleren van verandering en bereid bent om zowel je technische als je soft skills te ontwikkelen, geeft deze training je carrière echt een boost.” Hij heeft nog wel een laatste top: “Het is belangrijk om intrinsiek gemotiveerd te zijn en bereid te zijn om zelf actief aan de slag te gaan. Doe je dat, dan verzeker je jezelf van een waardevolle ervaring en praktische tools voor nu en in de toekomst. Voor mij heeft het mijn professionele ontwikkeling zeker verrijkt!”

sparke-_-keane_batman_element.webp

Ook geïnspireerd door het verhaal van Stefan?

Klik op onderstaande link om meer te lezen over inhoud van de Lean Black Belt training.

Klik op onderstaande link voor de volledige Lean brochure.

vierkant-bl-sanne-t.jpg

Deze training wordt gegeven door Sanne

Ben je nieuwsgierig naar wat de Lean Black Belt training voor jou kan betekenen en wil je al je vragen beantwoord hebben? Sanne staat voor je klaar! Laat je gegevens achter, en Sanne zal binnenkort contact met je opnemen.


Sanne Tenbult
Lean Master Black Belt

Principal Consultant