svo-pl.png

Waarom besloten jullie de Lean Black Belt training te gaan volgen?

Linda: We zijn altijd bezig met ons continu te ontwikkelen en zijn erg gedreven om daar zelf het voortouw in te nemen. Er gebeurt veel binnen onze stichting, en we zochten naar concrete handvaten om hier gestructureerd vorm aan te geven. Toen collega's eerder deelnamen en enthousiast waren, was de beslissing snel gemaakt.

Wat is het meest bijgebleven tijdens de theoretische training?

Linda: Voor mij was het vooral het principe van 'trust the process' dat bleef hangen. In het begin vond ik het moeilijk te begrijpen, maar het bleek van onschatbare waarde.

Erik: Voor mij draaide het om het zetten van kleine stappen. Bovendien hebben we een schat aan tools en technieken toegevoegd aan onze gereedschapskist.

Welke uitdagingen kwam je tegen tijdens de uitvoering van je praktijkopdracht en hoe ben je daarmee omgegaan?

Linda: Ik merkte dat ik minder moest leiden en meer moest begeleiden. De kracht en kennis liggen vaak bij de deelnemers zelf.

Erik: Voor mij was het een eyeopener dat kwaliteit boven kwantiteit kan gaan, zelfs tijdens vergaderingen. Dankzij de inzet van verschillende Lean-tools waren we in staat om snel grote stappen zetten. Ook ben ik ervan overtuigd geraakt dat visualisatie cruciaal is bij Lean. Als je het team in één oogopslag de knelpunten kunt laten zien, kun je ze veel sneller betrekken bij het proces.

Hoe heeft de Lean Black Belt certificering je professionele ontwikkeling beïnvloed?

Linda: Een cruciaal inzicht voor mij was het loslaten van controle en vertrouwen op het proces. Dit heeft me geholpen de waarde van dat vertrouwen te begrijpen en te omarmen. Effectief leiderschap draait niet alleen om het beheersen van tools, maar ook om het begrijpen van individuele behoeften binnen een groep.

Erik: Lean heeft mijn motto "Het is nooit af" versterkt. Daarnaast merk ik dat mijn successen serieuzer worden genomen door collega's. Het hebben van een gemeenschappelijke taal dankzij Lean helpt enorm bij het opbouwen naar de toekomst.

Wat zou je adviseren aan iemand die overweegt om de Lean Black Belt training te volgen?

Gewoon doen! Vooral de praktijkopdracht levert waardevolle lessen op.

sparke-_-keane_batman_element.webp

Ook geïnspireerd door het verhaal van Linda en Erik?

Klik op onderstaande link om meer te lezen over inhoud van de Lean Black Belt training.

Klik op onderstaande link voor de volledige Lean brochure.

vierkant-bl-sanne-t.jpg

Deze training wordt gegeven door Sanne

Ben je nieuwsgierig naar wat de Lean Black Belt training voor jou kan betekenen en wil je al je vragen beantwoord hebben? Sanne staat voor je klaar! Laat je gegevens achter, en Sanne zal binnenkort contact met je opnemen.


Sanne Tenbult
Lean Master Black Belt

Principal Consultant