Terug naar overzicht

Project & programma management

Theorie én praktijksimulatie

Ons werk wordt steeds projectmatiger ingericht, steeds meer projecten worden multidisciplinair gestart en het aantal “domein” overschrijdende belangen neemt halsoverkop toe. Denk hierbij niet alleen aan de traditionele investeringen, maar ook aan een ERP. BI of RPA implementatie, implementaties van nieuwe werkwijzen, nieuwe rekenmethodes omtrent stikstof of duurzaamheid, afdeling overschrijdende procesverbetering of het wegwerken van grote achterstanden. Hoe pak je het starten van een project aan? Waar begin je en wat zijn belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden, hou je zicht op alle belangen, zorg je ervoor dat je executie kracht op je juiste plek in de organisatie belegt en zorg je ervoor dat je project ook daadwerkelijk tot een goed einde komt.

Om een kartrekkerspositie te bekleden zal deze training van waarde zijn. Na het afronden van deze training heb je een goed beeld van hoe je een project opstart en beheerst. We geven je handvatten hoe je je rol als projectverantwoordelijke het beste kunt vervullen, alsmede coachende en sturende vaardigheden om je collega’s mee te nemen

Voor wie?

  • Professionals met minimaal 3 jaar werkervaring en praktijkervaring met projectmatig werken.
  • Ervaren professionals die naar handvatten zoeken om projecten meer structuur te geven en de kans op succes willen vergroten
Deze training werkt goed in combinatie met Lean opleidingen, omdat Lean stimuleert tot continuous improvement met projectmatige verbeteringen.

Leervorm

Door de theorie te combineren met gerichte praktijkervaring in de vorm van een business game, versnellen we het leertraject. Bovendien voegen we extra veel focus toe vanuit allerlei verschillende werkvelden, van onderwijs en de zorg tot aan R&D en productie georiënteerde voorbeelden en geven we extra veel aandacht aan de Programma managementcomponent vanuit de praktijk.

Voor het theoretische gedeelte ligt de focus op projectmanagement. Dit wordt verzorgd door o.a. Guido Fröhlichs, aan de hand van zijn boek ‘Projecten en projectportfolio in Control’.

De gerichte praktijkervaring wordt opgedaan tijdens de business game waarbij je in teamverband aan een cases werkt die je gaat presenteren. Hierbij simuleren we de werkelijkheid zo getrouw mogelijk.

• Deze training heeft pas meerwaarde wanneer we uitgebreid individuele aandacht kunnen bieden. Daarom hanteren we maximaal 12 deelnemers.
• De trainers zijn Guido Fröhlichs RC, auteur van o.a. ‘Projecten en projectportfolio in control’ en Bart Kemp RC, Programma directeur bij Sparke & Keane.

Leerdoelen

  • Beheersing van de elemetaire theorie over projectmanagement en project control op academisch niveau.
  • Persoonlijke beleving van de rol van project controller in een aantal kritische momenten die in veel projecten voorkomen.
  • Je beheerst concrete praktische handvatten en tools die je kunt gebruiken tijdens je project.
  • Werken in projecten, projectfasen, portfolio management, project business cases, voortgangsbewaking en -verantwoording, relatie projecten en afdelingen, de rol en competenties van de projectmanager, projectlid en projectcontroller, omgaan met scope changes, stakeholder management, risicomanagement, scenario analyse

Praktische info

Deze training duurt 2 dagen.
Locatie is het kantoor van Sparke & Keane, Strijp-T in Eindhoven.
Neem je eigen laptop mee.
Zeer geschikt voor het PE-portfolio van RA's en RC's.
€950,- exclusief BTW, inclusief catering en lesmateriaal.
Meer info: 040 24 05 306 of stuur een e-mail naar info@sparkeandkeane.nl.

Meld je direct aan
op de gewenste datum

Start datum

Wat

Duur

andere data

Locatie

In overleg

Project Management voor financials en digital specialists

2 dagen


Naar keuze

In overleg

Project & programma management

2 dagen


Naar keuze
naar boven
chevron-up